Hvordan tjene ekstra penger på nett?

Amazon er et svært populært nettsted og kanskje er du en av deres mange millioner kunder? Men, er du klar over at du også kan tjene penger ved hjelp av Amazon? Faktisk finnes det minst to greie muligheter og Amazon har lagt det meste til rette for privatpersoner som ønsker å tjene penger på nett.

Om Amazon

Den ene muligheten til å tjene penger ved hjelp av Amazon er å promotere deres produkter omaffiliate, mens den andre muligheten er å selge produkter gjennom deres nettsider. Det finner du tips om nedenfor og spesielt affiliate-markedsføring passer godt for deg som er ute etter en ekstrajobb. Når det gjelder Amazon så er det som kjent en gigant innen bøker og netthandel. I tillegg regnes de som en av pionerene innen affilaite–markedsføring.


For å komme i gang som affiliate  melder du deg rett og slett på deres affiliate program. Når du så er godkjent (noe så å si alle blir), får du tilgang til et eget område på deres nettsted. Der finner du egentlig all den informasjonen du har behov for og du kan blant annet lage tekstlenker og banner annonser med noen enkle klikk. Dersom du har seriøse planer om å tjene mye penger bør du ta deg god tid til å sette deg skikkelig inn i muligheter og betingelser. Litt ekstra innsats vil for de aller fleste bety bedre muligheter til å tjene penger. 

Du kan tjene penger som affiliate
Dette er den inntektsmuligheten knyttet til Amazon som er mest populær og som passer best for deg som leter etter en ekstrajobb på nett. Deres affiliate program byr nemlig på gode muligheter for alle som har en blogg eller et annet nettsted og også i Norge benytter mange denne muligheten til å tjene penger på nett. Ofte kombinerer man da dette med andre inntektskilder som AdSense og andre annonsemuligheter.

•    Sjekk hvordan du kan tjene penger med spørreundersøkelser på nett
•    Sjekk hvordan du kan bli spillanmelder

Enkelt forklart er et affiliate program et system som lar deg som har et nettsted tjene penger ved å henvise kunder til en nettbutikk eller andre aktører som selger varer og tjenester. Det finnes forskjellige løsninger og det er også mulig å tjene penger på videreformidler medlemskap eller aksept av diverse tilbud.  En affiliate oss Amazon får provisjon når en besøkende går videre til Amazon og så kjøper noe der. Denne provisjonen er en på forhånd fastsatt prosentandel. Du skal med andre ord ikke stå for salg av produkter, men ganske enkelt henvise kunder til aktuelle produkter på Amazon. Hvordan du markedsfører disse produktene, samt hvilke produkter du velger er avgjørende for muligheten til å tjene penger.  


Hva skal til for å lykkes? 
Spørsmålet om hvordan tjene penger med Amazon kan i stor grad besvares med følgende svar. Du må velge riktige produkter, du må ha trafikk til bloggen eller hjemmesiden din og du må promotere produktene best mulig. Riktige produkter betyr for det første produkt som egner seg til salg på ditt nettsted. Dersom du har en blogg om akvarium og fisk vil for eksempel en annonse for et spesielt akvarium, eller en bok om denne hobbyen være en grei mulighet. En annonse for jaktutstyr vil derimot ha liten relevans og sannsynligvis ikke generere inntekter. Produkter som er relevante i forhold til innholdet er viktig. 

Tenk på slike annonser som et ekstra tilbud til dine lesere. På din blogg får de informasjonen de ønsker før de klikker seg videre for å kjøpe produktet de ønsker. Det er naturligvis ikke alltid så enkelt å tjene penger på nett, men dette er det noe av det du bør arbeide med. Husk at det finnes et enormt utvalg på Amazon, noe som tilsier at mulighetene til å finne relevante produkter vil være gode for de aller fleste.

Sjekk våre tips om muligheter til å arbeide hjemmefra


Videre vil også pris og provisjon være avgjørende for hva som er riktig produkt. Høyere salgspris betyr høyere fortjeneste, noe som også gjelder i forhold til provisjon. Å sammenligne provisjonen på forskjellige affiliate nettverk kan ofte gjøre det mulig å tjene mer penger, men det er ikke en aktuell problemstilling i dette tilfellet. Det som er aktuelt er å sjekke konkurrentene. Det er nemlig mange som ønsker å arbeide hjemmefra på denne måten og det vil kunne påvirke hva som er riktig produkt. En vare som promoteres på mange lignende nettsted og blogger vil det i utgangspunktet være vanskeligere å selge. Du finner nyttige tips om hva som skal til for å lykkes på Problogger.net og Wikihow.com

Du kan selge egne produkter
Den andre muligheten til å tjene penger med Amazon er å selge produkter gjennom deres program. Dette er først og fremst en mulighet for deg som har et seriøst ønske om en betydelig inntekt og passer nok ikke for deg som ønsker en uforpliktende ekstrajobb. Dette er nemlig en metode som krever en god del innsats, men det er også en mulighet til å tjene svært gode penger på nett. 
Amazon tilbyr flere løsninger for deg som ønsker å selge varer gjennom deres plattform. Dette er ikke spesielt kostbare, og samtidig forholdsvis enkle muligheter, som de fleste kan benytte til å tjene penger online. Blant annet er det mulig å la Amazon ta seg av alt som er relatert til varelager, ordrebehandling og utsendelse. Vi ser ikke noe poeng i å gå nærmere inn på disse mulighetene til å tjene penger på nett, da du finner meget god og utfyllende informasjon på Amazon.com

Hvordan skaffe en ekstra inntekt ved hjelp av Amazon?

Ekstrajobb