Ekstrajobb

Hvordan tjene ekstra penger på nett?

Er du ute etter tradisjonell deltidsjobb? Ønsker du en ekstrajobb hvor du kan jobbe hjemmefra via internett? Mulighetene er mange og vidt forskjellige. Her på ekstrajobb.eu finner du tips om mulighetene som finnes, samt om hvordan du skaffer en deltidsjobb. Hvordan bør du lete etter deltidsjobb? Hvordan bør søknaden utformes? Hva er viktig når du blir kalt inn til intervju? Hva med en ekstrajobb på nett? 

Mange forskjellige muligheter
Alt i fra viktige og ansvarsfulle stillinger til det å utføre forholdsvis enkle oppgaver på nett kan bli din nye deltidsjobb og først av alt bør du tenke gjennom hva du ønsker. Hvor mye penger ønsker du å tjene? Hvor mye ønsker du å arbeide? Kan du arbeide når som helst? Ønsker du en utfordrende deltidsjobb som er relevant i forhold til din utdanning og erfaring? Er behovet for penger så stort at du bør være villig til å ta en hvilken som helst deltidsjobb? Det er noen av spørsmålene du bør stille deg selv.


Å finne en tradisjonell deltidsjobb
Først og fremst bør du sjekke hvilke stillinger som er utlyst i det området hvor du ønsker deltidsjobb. Lokalaviser, oppslagstavler og internett vil gi deg en god oversikt. Nav og finn.no har for eksempel svært gode oversikter over ledige stillinger og bør besøkes med jevne mellomrom. Videre bør du sjekke mulighetene som tilbys via vikarbyråer som Manpower og Adecoo.

Husk å fortelle venner, familie, samt andre bekjente at du ønsker en deltidsjobb. Mange får muligheten til å tjene ekstra penger gjennom kontakter og det er mange deltidsjobber som sikres på denne måten. Ellers er det slik at det kan svare seg personlig å oppsøke en potensiell arbeidsplass. Butikker, gatekjøkken, og flere andre bedrifter har et stadig behov for deltidsansatte. Ved å møte opp personlig viser du initiativ og pågangsmot, noe som verdsettes av arbeidsgivere. Er du heldig kontakter de deg direkte neste gang de behøver arbeidskraft og du har dermed fått en deltidsjobb “bakveien”. 

Om deltidsjobb på nett
Det finnes mange muligheter til å tjene penger på nett og mange av disse innebærer en form for frilansarbeid. Det innebærer blant annet at du ikke vil ha fast arbeidstid, fast arbeidsmengde, eller fast lønn og vi kan derfor si at en deltidsjobb på nett gir stor frihet men også litt usikkerhet. Vi kan også si at en ekstrajobb på nett ofte vil bety at du får betalt for det arbeidet du faktisk utfører, ikke for å møte opp på en arbeidsplass. Du må med andre ord være innstilt på å jobbe for pengene, også dersom du velger internett som din nye arbeidsplass. Nedenfor finner du noen muligheter til å tjene penger online som burde være midt i blinken for deg som jakter en deltidsjobb.

•    Her kan du lese om skrivejobber
•    Her kan du lese om ekstrajobber som oversetter
•    Her kan du lese om en anbefalt deltidsjobb
•    Her kan du lese om nettsalg på eBay
•    Her kan du lese om det å bli spilltester
•    Her kan du lese om å jobbe hjemmefra

Her finner du flere nyttige tips om

•    Jobbintervju
•    Jobbsøknad
•    CV

Hvordan skaffe en vanlig deltidsjobb?