Hvordan tjene ekstra penger på nett?

Facebook byr naturlig nok på greie muligheter for deg som ønsker å tjene penger på internett. Med en vanvittig stor medlemsmasse og enorm trafikk, er det ikke akkurat overraskende at det stadig dukker opp mer eller mindre kreative metoder som lar deg skaffe inntekter fra Facebook. I denne artikkelen ser vi litt på hvordan tjene penger med dette populære sosiale mediet.

Mulighetene
Markedsføring er en stor bransje og det er en bransje som stadig vekk blir en større del av Facebook. Det gir flere muligheter til å tjene penger blant annet gjennom merkevarebygging. Andre muligheter er kjøp og salg av produkter, deling eller salg av filer, med mer. Ellers kan du skaffe deg en ekstrajobb hvor du arbeider med andre sine profiler, skaffer likes, oppretter grupper, med mer. På denne siden kan du lese om hvordan du kan skaffe en ekstrajobb knyttet til Facebook og andre sosiale medier.


Litt grunnleggende
De eksisterer noen grunnleggende forutsetninger som er viktige for muligheten til å tjene penger med Facebook. En av disse forutsetningene er venner. Mange venner betyr økte muligheter til å tjene penger. En annen forutsetning er at du gjør deg skikkelig kjent med Facebook. Retningslinjer og muligheter er noe du bør sette deg godt inn i. Videre må du ha en bevisst plan for hvordan du skal tjene penger. Skal du selge noe? Markedsføre for andre? Lage ditt eget produkt? Mulighetene til å tjene penger med Facebook er mange, men for å kunne lykkes må du være bevisst og satse på en, maks to muligheter. Dersom du skulle lykkes kan du eventuelt forsøke flere muligheter etter hvert.

Litt om venner
Venner er som nevnt meget viktig dersom du skal kunne tjene penger med Facebook. Det betyr ikke at mange venner automatisk betyr at du vil lykkes. Det er nemlig kvaliteten på dine Facebook-venner som i stor grad vil bestemmer hvor mye penger du kan tjene. Venner som i utgangspunktet vil ha en reell interesse for det du skal selge eller promotere er selvfølgelig målet. 1000 hesteinteresserte venner vil hjelpe lite dersom du promoterer et nettsted hvor du selger fiskeutstyr. Da er 500 venner med interesse for friluftsliv mye bedre. For å lykkes med behøver du mange venner, samt venner med "riktige" interesser.

Litt om profilen
Videre er selve profilen du har opprettet naturligvis veldig viktig. Du må tilby informasjon som har verdi for leserne. Det gjelder både på profilen, i diskusjoner, på gruppevegger, med mer. Ikke driv med spam, det er det ingen som liker. Tilby ærlig informasjon på en høflige og ikke-påtrengende måte. Informasjon som andre finner verdifull vil definitivt øke mulighetene til å tjene penger på internett. Det vil gi et positivt inntrykk og føre til at mange vil sjekke din profil. Kort sagt bør ditt mål være å bidra positivt til det nettsamfunnet Facebook er. Det vil garantert øke mulighetene til å tjene penger på internett.    
 
Hvordan bør du fremstå?
Uansett hvordan du vil forsøke å tjene penger på Facebook, er det viktig å tenke litt gjennom hvordan du presenterer deg selv og din forretningside. Først og fremst bør du huske på at ærlighet faktisk varer lengst. Forsøk å fremstå oppriktig, høflig, imøtekommende og åpenhjertig. Videre bør du tenke på hva som er din målgruppe. Hvem sin oppmerksomhet ønsker du å tiltrekke? Mulighetene til å tjene penger med Facebook vil øke betraktelig dersom du kan fremstå som en ekspert på det aktuelle området og for den ønskede målgruppen.

Den målgruppen og den nisjen du velger bør naturligvis ha et potensial for å generere penger. Dersom du allerede er aktiv med blogging eller andre nettsteder, kan du utvikle disse gjennom Facebokk. Hvis du derimot skal begynne fra null, bør du bruke litt tid på å velge nisje. Søk litt på Google for å finne gode ideer. I tillegg kan det være nyttig å undersøke hvordan andre benytter Facebook til å tjene penger.

Hvordan tjene penger?
Vi avslutter med et par eksempler på hvordan du kan benytte Facebook til å tjene penger å internett. Som nevnt er merkevarebygging, samt det å skaffe trafikk noen muligheter. En annen mulighet er å selge ting. Det kan være personlige ting som du ikke lenger har bruk for, men det kan også være litt mer profesjonelt. La oss si at du har kommet over et røverkjøp på eBay eller gjennom en kontakt som driver engrossalg. Da kan du benytte Facebook til å videreselge disse produktene med god fortjeneste. Betaling foretas enkelt og sikkert via PayPal. En annen mulighet er å selge applikasjoner eller spill.

Den enkleste og for mange beste muligheten til å tjene penger med Facebook er affiliate linker. Det er en enkel metode som alle kan benyttes seg av. I artikkelen Tjene Penger som affiliate kan du lese mer om hvordan dette fungerer. Ellers er det som nevnt bare fantasien som setter grenser for mulighetene. Den enorme mengden med brukere gjør at potensialet er enormt og det er allerede flere som har lykkes med å skaffe en pen inntekt gjennom bruk av Facebook.


Hvordan lykkes på Facebook? - Ekstrajobber - Skrivejobber på nett

Hvordan tjene penger på Facebook?

Ekstrajobb