Ekstrajobb

Hvordan tjene ekstra penger på nett?

Dersom du har en blogg eller en annen potensiell kan du tjene penger på å markedsføre e-bøker, for eksempel gjennom en bokomtale hvor du videresender potensielle kunder til et nettsted som selger den boka du har omtalt. Du kan naturligvis også skrive og selge dine egne e-bøker, men det kommer vi tilbake til i en egen artikkel. 

Litt om forutsetningene
Foruten stort omsetning og gode fremtids utsikter, er flere faktorer som gjør at dette kan være en attraktiv ekstrajobb og en slik faktor er selve produktet i seg selv. E-bøker er svært lett tilgjengelige og i løpet av et par minutter vil kunden kunne lese boken han kjøper. En annen faktor er prisene og selv om disse naturligvis varierer, så er prisene gjennomgående lave. Kombinasjonen av disse to faktorene gjør at mulighetene til å tjene penger på nett er forholdsvis gode. Enkel og raskt tilgang, kombinert med lave priser er nemlig som skapt for impulskjøp og det finnes mange forhandlere som er interessert i at du promoterer deres e-bøker.


Det er provisjon som gjelder

Dersom du skal tjene penger på å markedsføre e-bøker for andre, betyr det at du driver en form for affiliate salg, noe du kan lese mer her. Det innebærer blant annet at du mottar en provisjon hver gang du videresender noen som foretar et kjøp og denne provisjonen kan variere en god del. For mer informasjon om dette henviser vi til artikkelen nevnt ovenfor. 

•    Sjekk flere muligheter til å tjene penger på nett
•    Sjekk våre tips om betalte spørreundersøkelser
•    Sjekk hvordan du kan bli spillanmelder

Du kan velge blant mange e-bøker
Det finnes flere fordeler knyttet til en ekstrajobb hvor du skal markedsføre e-bøker for så å tjene penger i form av provisjon. Blant annet er dette en mulighet til å tjene penger online som alle i utgangspunktet kan benyttet seg av. Videre finnes det sykt mange e-bøker du kan markedsføre og som regel vil du alltid finne bøker som egner seg til promotering på din blogg. Blogger du om fiske kan du for eksempel promotere bøker med fisketips og blogger du om helse kan du promotere e-bøker med tips om sunne matoppskrifter, treningstips, med mer. 

Hvordan komme i gang?
Dersom du ikke har en blogg eller en annen potensiell kanal for markedsføring finner du tips i vår artikkel om blogging. Dersom du derimot her en blogg med en del lesere kan du komme i gang både raskt og enkelt. Det eneste du behøver å gjøre er nemlig å registrere deg gratis hos et affiliate-nettverk som samarbeider med bokforhandlere og så kan du søke om å få promotere deres e-bøker.     


De aller fleste vil bli godkjent og på nettsidene til de forskjellige affiliate-nettverkene finner du nyttig informasjon om alt i fra direktelinking til hvilken provisjon du kan forvente. Du finner som regel også ferdige annonser du kan benytte. Dersom du ønsker å tjene penger på markedsføring av e-bøker er for øvrig TradeDoubler det nettverket du bør velge. De har nemlig det desidert beste utvalget av bokforhandlere.

Et par nyttige tips
Det beste er nok å begynne med et norsk affiliate-nettverk som Tradedoubler og så dyplenke til de bøkene du skal promotere. På din blogg om fiske kan du for eksempel tipse dine lesere om en god bok med fakta om fiskeplasser på Østlandet og så legger du ved en link som sender leserne dine direkte til salgssiden for denne boken. 

Til slutt nevner vi at du bør bruke litt tid på å velge ut hvilke bøker du skal promotere. Først og fremst bør du da tenke på å velge e-bøker som er relevante i forhold til innholdet på bloggen din. Tenk med andre ord gjennom hvilke e-bøker dine lesere kan være interessert i. Ellers nevner vi at du naturligvis også kan promotere vanlige bøker og tjene penger på sammen måten. 

•    Hvordan tjene penger med en oversetter jobb?
•    Hvordan skaffe penger raskt?
•    Fordeler og ulemper med gambling på nett
•    Er du på jakt etter en ekstrajobb?

Hvordan tjene penger på å markedsføre e-bøker?