At det finnes mange nettbaserte muligheter til å tjene penger på egne kunnskaper er for så vidt ikke noen revolusjonerende nyhet, da deling av informasjon på mange måter er det nettet dreier seg om. Flere av disse mulighetene til å tjene ekstra penger er likevel ukjente for mange, noe vi skal forsøke å rette på.

Din ekspertise kan sikre deg en ekstrajobb

De aller fleste har bestemte områder der har mye kunnskap og den kunnskapen kan skaffe deg en ekstrajobb på nett. Kunnskapen kan være ting du har lært i jobbsammenheng, gjennom livserfaring, med mer. Ofte kan det også være kunnskaper knyttet til en hobby eller annen interesse, for eksempel fisking, matlaging eller mote.


Alle har bestemte emner som de er eksperter på. Det kan være ting du har lært i jobbsammenheng, men også våre hobbyer og interesser gjør oss til ekspert på bestemte områder. Denne ekspertisen kan hjelpe deg til å tjene penger på nett.

Du kan svare på spørsmål 
Millioner av mennesker er villige til å betale for svar på alt mellom himmel og jord. Det kan skyldes at de ikke finner svaret noe annet sted, for eksempel et spørsmål om en spesiell hobby. Det kan også være fordi svaret vil kunne spare dem for mye penger. Et godt besvart spørsmål om bil, kan for eksempel spare spørsmålsstilleren for et unødvendig og kostbart verkstedsbesøk. Kort sagt finnes det tusenvis av spørsmål som du kan tjene penger på gjennom gode svar. Legg merke til at dette er en ekstrajobb som i utgangspunktet krever at du behersker skriftlig engelsk.

Du kan skaffe en lukrativ oversetter jobb 

JustAnswer er nok den beste muligheten til å tjene penger på denne måten. Det er en meget seriøs tjeneste med mer enn en million fornøyde kunder. Kort forklart legger kundene ut spørsmål og tilbyr en pris for godt svar. Vanligvis fra rundt 20 kroner og opp til flere hundre. Dette nettstedet har eksperter innen mer en hundre kategorier og du kan bli en av disse. Du kan faktisk også starte en ny kategori og øke muligheten til å tjene gode penger. Å bli ekspert på JustAnswer er gratis og du velger selv når du vil arbeide med å svare på spørsmål online. Dette er som nevnt en meget seriøs aktør, noe som i utgangspunktet er en fordel. Det betyr imidlertid at ikke hvem som helst kan bli eksperter. For å kunne svare på juridiske spørsmål må du for eksempel ha relevant erfaring og/eller utdanning. Her finner du JustAnswer

Webanswers er en side som fungerer litt annerledes. Her kan alle svare på spørsmålene, før det beste svaret blir kåret. Dette svaret blir så publisert og dersom dette er ditt svar, vil du få en andel av annonseinntektene. En spennende og underholdende mulighet til å tjene penger på nett, men vi har ikke peiling på potensialet.


Du kan skrive om kunnskapene dine
Dette er muligens den beste muligheten til å tjene penger på å dele egne kunnskaper. Du kan skrive en e-bok, for eksempel en fiskeguide. Du kan starte med blogging, for eksempel en moteblogg. Du kan skriver artikler for andre nettsteder og få godt betalt. Potensialet knyttet til en e-bok er stort og du kan også tjene gode med penger på blogging. For deg som er ute etter en ekstra inntekt fremstår imidlertid en ekstrajobb hvor du skal skrive faktaartikler som den beste muligheten.

Skriv fakta artikler for diverse nettsteder
Det finnes ti-tusenvis av nettsteder som har et konstant behov for nytt innhold og mange av disse er mer en villige til å betale deg for artikler om bestemte emner. Det kan for eksempel være en nettbutikk som ønsker artikler om mote og skjønnhetstips, det kan være en helsekostside som ønsker artikler om kjerringråd, slanking, med mer.

Nesten uansett hva du har kunnskaper om, så vil du kunne skrive om det og du vil kunne tjene penger på nett. Det finnes nettsider for alt og det er nesten alltid noen som vil ha behov for din kunnskap. Den beste muligheten til å komme i gang finner du nok på denne siden som har hjulpet mange til å tjene penger online. En annen god mulighet er dette nettstedet som stadig vekk blir mer populært. 


•    Her finner du tips om skrivejobber
•    Her finner du tips om blogging
•    Her finner du tips om inntekter fra e-bøker
•    Her finner du tips om andre ekstrajobber

Ekstrajobb

Hvordan tjene ekstra penger på nett?

Tjen penger på å dele kunnskaper