Ekstrajobb

Hvordan tjene ekstra penger på nett?

Hvordan skaffe en ekstrajobb som oversetter?

En av de bedre mulighetene til å tjene penger på nett er gjennom en oversetter jobbobb. Først og fremst egner denne inntektsmuligheten seg ypperlig som en ekstrajobb, men med litt innsats og erfaring er det nok også mulig å skaffe seg en fulltidsjobb som oversetter. I denne artikkelen ser vi nærmer på hvordan du kan tjene penger som oversetter, samt litt på et nettsted som tilbyr deg denne jobbmuligheten.

Kort om arbeidet
Arbeidet går ut på å oversette tekster, for eksempel fra norsk til engelsk og motsatt. Dersom du behersker flere språk kan du også oversette til og fra disse. Det kan muligens virke noe vanskelig, men husk at du har mange nyttige hjelpemidler til disposisjon, inkludert oversettelsesprogram som . Disse er imidlertid lang fra perfekte og derfor behøves mennesker til å oversette selv de enkleste tekstene.
For personer med relevant utdanning og erfaring finnes det mange muligheter til å jobbe som oversetter. For de aller fleste er det imidlertid Real Translator Jobs som tilbyr alle denne muligheten til å tjene penger på nett og en av fordelene er at de videreformidler alle slags oversettelsesjobber. Alt i fra korte artikler, Facebook-profiler og epost til lange artikler, noveller og bøker står på deres jobbliste og dermed kan du finne arbeidsoppgaver som samsvarer med hvor flink du er, samt hvor mye innsats du er villig til å legge ned.

Hvorfor kan nesten alle jobbe som oversetter?
Nedenfor kan du lese en presentasjon av nettstedet Real Translator Jobs, hvor vi nylig har kjøpt oss medlemskap, men først noen ord om hvorfor denne jobbmuligheten eksisterer. Det har naturlig nok lenge vært behov for denne typen arbeidskraft, men utviklingen har nå gjort denne muligheten til å tjene penger på nett tilgjengelig for de aller fleste. Det er to hovedårsaker til dette og den ene er økt etterspørsel. Stadig flere bedrifter opererer på et internasjonalt marked og det betyr at antall tekster som må oversettes har økt betraktelig. Den andre årsaken er at oppdragsgivere ikke ønsker å benytte overkvalifisert arbeidskraft. Å bruke en erfaren og dyktig oversetter (translatør) til å oversette en kort og mindre viktig tekst er ganske enkelt sløsing med penger.

Real Translator Jobs
Det er nettstedet Real Translator Jobs som har gjort det å tjene penger som oversetter mulig for alle. Dette er en seriøs aktør som allerede har flere tusen medlemmer og som samarbeider med tusenvis av internasjonale bedrifter. Som nevnt gir de deg tilgang til en rekke forskjellige jobber innen oversetting. I tillegg finner du mange nyttige tips, fri tilgang til nyttige hjelpemidler, samt andre muligheter til å tjene penger på nett.


Oppdatering: I 2016 la dessverre Real Translator Jobs ned sin virksomhet, men det finnes fremdeles gode muligheter til å tjene penger på nettet. Skrivejobber hvor du skal produsere korte fakta artikler er en mulighet og salg av egne foto er en annen. Legg også merke til at du kan tjene penger på noe så enkelt som tekstmeldinger.

Medlemskap koster i skrivende stund fra 150 kroner og oppover og disse pengene går først og fremst til å drifte og oppdatere medlemsområdet på Real Translator Jobs. Legg ellers merke til at dette er en engangsbetaling, som sikrer deg medlemskap så lenge du ønsker. Vi nevner også at du får en pengene tilbake garanti dersom du ikke er fornøyd. Nedenfor finner du mer informasjon om dette nettstedet og denne muligheten til ekstrajobb. 

Om Real Translator Jobs
Som nevnt har vi kjøpt medlemskap på dette nettstedet. Det gjorde vi først og fremst for å kunne presentere mest og best mulig informasjon i denne artikkelen, men mulighetene på dette nettstedet er så gode at artikkelforfatteren sannsynligvis kommer til å forsøke seg på noen av de tilgjengelige jobbmulighetene.

Så fort du har betalt ditt medlemskap kan du logge deg inn på medlemsområdet og sette i gang. Det første du da vil se er sannsynligvis tilbud om andre muligheter til å tjene penger på nett. Vi har valg å takke nei til disse og har ingen peiling på om dette er noe å satse på. Det er for øvrig helt vanlig på denne typen nettsted som gjerne samarbeider gjennom å promotere hverandres tilbud.

På selve medlemsområdet kan du velge mellom fire hovedmenyer og vi anbefaler at du begynner med guiden som forteller deg hvordan du kommer i gang. Der finner du blant annet en grunnleggende innføring i denne jobbmuligheten, samt hjelp og tips om hvordan du kan sikre deg dine første oppdrag som oversetter. Du finner også tips om hvilken betaling du kan forvente og/eller kreve, om hjelpemidler, om selve arbeidet, samt en rekke andre tips om hvordan du kan få mest mulig ut av en ekstrajobb som oversetter.

Når du har gått gjennom guiden nevnt ovenfor bør du klikke på andre ressurser (other resources) i menyen. Der finner du blant annet en rekke nyttige hjelpemidler som medlemmene kan benytte helt gratis. Det inkluderer flere hjelpemidler som hjelper deg med selve oversettelsen, verktøy for beregning av betaling, samt programvare som hjelper deg å holde kontroll på oppdragsgivere, arbeidsoppgaver og inntekter. Videre finner du en rekke artikler med konkrete tips om hvordan du kan tjene mest mulig penger som oversetter.


Den viktigste delen av medlemsområdet kommer du til ved å klikke på Translator Jobs i menyen. Det er her du finner arbeidsoppgaver og dermed muligheten til å tjene penger på nett. Velg Norge som land for å finne muligheter til å oversette fra engelsk til norsk, eller velg et annet land dersom du behersker andre språk. I skrivende stund får vi opp mer enn 200 nettsted, bedrifter og andre aktører når vi søker med Norge som ønsket språk/land. Disse 200 aktørene tilbyr litt forskjellige arbeidsoppgaver og stiller litt forskjellige krav, men alle har behov for freelance oversettere. Legg merke til at denne oversikten oppdateres daglig, så det gjelder å følge med for å kunne sikre seg de beste (og enkleste) jobbene.

Under den siste hovedmenyen finner du andre muligheter til å tjene penger på nett. Blant annet finner du gratis informasjon og e-bøker om hvordan du kan tjene penger med blogging, gjennom eBay, med hjelp av Twitter, gjennom Google, med mer. Et flott ekstra tilbud, men ikke noe du bør bruke tid på før du har komt skikkelig i gang med ekstrajobben som oversetter.

Du kan tjene ganske godt
Vi avslutter med noen eksempler på hvilken betaling du kan oppnå for det arbeidet du utfører. Legg merke til at dette bare er eksempler og at lønnen naturligvis vil variere både i forhold til hvem dine oppdragsgivere er, hvor raskt du arbeider, samt hvor flink du er. Dess mer erfaring du får dess bedre kan du forvente å tjene, noe som også gjelder for lignende ekstrajobber.

Dersom du oversetter Facebook profiler eller profiler fra andre sosiale media kan du tjene opptil 300 kroner pr profil. Dersom du oversetter epost kan du tjene opptil 200 kroner pr stk. Dersom du oversetter artikler kan du tjene opptil 600 kroner for korte og opptil 1500 kroner for lange artikler. Dersom du oversetter lengre tekster som kortere bøker kan du tjene mer enn 10 000 kroner pr oversettelse. Inntektspotensialet er med andre ord godt og dette er en mulighet til å tjene penger online som absolutt burde være midt i blinken for mange.

Sjekk hvordan du kan tjene penger på betalte spørreundersøkelser
Sjekk hvordan du kan tjene penger med en skrivejobb
Sjekk hvordan du kan tjene raske penger
Sjekk hvordan du kan jobbe hjemmefra