Hvordan tjene penger på å selge bilder?

Hvordan tjene ekstra penger på nett?

Ekstrajobb

Dersom du er en ivrig hobbyfotograf kan du sikre en pen ekstra inntekt ved å selge bilder på nett. Faktisk kan alle tjene penger på å selge bilder online og forklaringen på det er som følger. I dag er prisene på utstyr så lave og kvaliteten så god at alle kan ta fotografier som har god nok kvalitet. I tillegg er det mulig å tjene penger på andre typer bilder som tegninger og bilder laget med data.

Skaff en passiv inntekt
Det å selge egne på bilder er en ekstrajobb hvor du kan tjene penger lenge etter at arbeidet er gjort. Det kalles gjerne en passiv inntekt og her er forklaringen på at dette er mulig. Når du har lagt bildene ut for salg i et nettbasert fotoarkiv vil de ligge der så lenge du selv ønsker. Videre er det slik at et bilde kan bli solgt mange ganger og dermed vil du kunne tjene penger jevnt og trutt, uten å gjøre mer arbeid. 


Hvor kan du selge bilder?
Stock Photos er et viktig begrep for det som ønsker å selge bilder på nett. Dette kan best oversettes til arkivfoto eller arkivbilde. Slike bilder er fotografier eller lignende som ligger i store arkiv på forskjellige nettider. Personer eller selskap kan så kjøpe rettigheten til å benytte et slikt bilde, for eksempel på en nettside eller i en avis. Det er stadig flere som velger dette alternativet fremfor å ansette en kostbar fotograf og det er her din mulighet til å tjene penger på å selge bilder ligger.

Slike nettsider fungerer med andre ord som et bindeledd mellom deg og kjøper, noe som gjør det enkelt å selge bilder på nett. Du må vanligvis sende inn noen prøvebilder og dersom disse blir akseptert blir du en del av det fotoarkivet du sendte bildene til. Vanskeligere er det ikke å komme i gang, men det er mye du kan og bør gjøre for å tjene mest mulig penger. Legg for øvrig merke til at det er stor konkurranse mellom nettsider som tilbyr fotoarkiv, noe som betyr at disse sidene er på kontinuerlig jakt etter nye bilder og fotografer

Hvordan lykkes?
De forskjellige fotoarkivene har litt forskjellige prosedyrer, men prinsippene er stort sett de samme. Du laster opp bilder og disse blir lagt ut for salg. Dersom du skal lykkes med å tjene penger er det spesielt et punkt du bør legge merke til. Det er beskrivelse og kategorisering av bildene dine. Det er svært viktig at du plasserer disse i riktig kategori. Videre er det like viktig med gode og nøyaktige beskrivelser. Det er disse to punktene som i stor grad vil bestemme om potensielle kjøpere finner dine bilder. I tillegg finnes det en del andre faktorer som vil avgjøre om du kommer til å lykkes, noe du finner nyttige tips om på dette nettstedet.

Hvem kjøper bildene dine?
Kjøpere av dine bilder kan være hvem som helst og de kommer fra alle deler av verden. Reklamebyråer, online markedsførere, tidsskrifter, ukeblad, nyhetsbyrå, aviser, nettsider og næringslivet generelt er de som står for mesteparten av omsetningen og det er dermed disse aktørene som gir deg mulighet til å tjene penger på å selge bilder. For eksempel har vi her på Ekstrajobb kjøpt flere illustrasjonsbilder, for eksempel det som er benyttet øverst på alle sidene.

Motiv og kvalitet 
Dersom du satser på en ekstrajobb som dette, er naturligvis selve bildene det aller viktigste. Først og fremst må bildene holde tilfredsstillende kvalitet. Potensielle kjøpere forventer ikke at du er verdensmester, men bilder i grei kvalitet er et krav. I dag tar imidlertid de aller fleste hobbyfotografer bilder som holder mer enn god nok kvalitet og derfor er dette punktet ikke lenger like viktig. 

Valg av motiv er imidlertid like viktig som det alltid har vært og i den sammenheng har vi vi noen tips å komme med. For det første kan du ta bilder av populære motiv. Det er mulig å tjene penger på alle slags bilder, men etterspurte motiv vil gi best muligheter. Sett deg i kjøperens situasjon. Hvilke motiv vil en avis, en nettside eller reklamebyrå ha behov for. Det kan være alt i fra bilder av kjente bygninger og steder, til illustrasjonsfoto som viser noen som sover, et sunt måltid, med mer. For det andre bør du vurdere konkurransen fra andre hobbyfotografer og det kan du gjøre ved å søke i de fotoarkivene som finnes online. Dersom det ligger hundrevis av bilder med Nidarosdomen som motiv, bør du enten velge et annet motiv eller ta et bilde som skiller seg ut.

Hvordan komme i gang?
Strengt tatt kan du bare melde deg inn hos et nettsted som lar deg laste opp bilder for salg og så er du i gang. Vi vil imidlertid anbefale at du bruker litt tid på å finne ut hva som skal til for å lykkes. Det vil du garantert ha igjen for og med litt innsats kan du ende opp med en lukrativ ekstrajobb som gir deg en pen inntekt i lang tid. Vi anbefaler dette nettstedet for deg som ønsker å tjene penger på å selge egne bilder, men det finnes også mange andre steder du kan hente tips. Nedenfor kan du lese om to guider som koster penger, samt finne lenker til mer gratis informasjon.Sjekk også det nye nettstedet Photo Jobs som gir deg alt du trenger for å lykkes.

How to Sell Stock Photos
er en nettside som tilbyr deg all informasjon du behøver for å kunne tjene penger på å selge bilder. Her finner du ikke bare tips om hvilke sider du skal benyttes til å selge bilder på nett. Dette er en komplett guide som våde nybegynnere og erfarne fotografer vil ha stor glede av. Du får blant annet hjelp til å finne ut hva du bør fotografere for å kunne tjene penger, hvordan du bør gjøre dette, hvordan du laster opp bilder, samt tips om programvare, kamera innstilinger og utstyr. Medlemskapet til 94 dollar er nå på tilbud til halv pris. 60 dagers pengene-tilbake garanti.

Camera Career er en meget bra nettside for alle som ønsker å tjene penger på å selge bilder. Her finner du også tips om det aller meste. Hvordan kommer du i gang med å selge bilder på nett? Hvordan ta bilder som vil selge godt? Hvilke motiv er det enklest å selge? Hvilke kamera kan du benytte? Dette er bare noen av spørsmålene du får svar på. Prisen for denne guiden til hvordan du kan tjen penger på egne foto er kun 27,95 dollar. 60 dagers pengene-tilbake garanti også her.    
 
•    Her finner du tips om hvordan du kan ta bedre bilder
•    Her finner du nettsteder hvor du kan selge bilder
•    Her finner du tips om det å selge egne bilder på nett
•    Sjekk denne populære muligheten til å tjene ekstra penger
•    Sjekk hvordan skaffe en jobb hvor du skrive blogginnlegg
•    Sjekk våre tips om det å skaffe deltidsjobb