Ekstrajobb

Hvordan tjene ekstra penger på nett?

Tjen ekstra penger med en skrivejobb på nett

Det finnes flere gode muligheter til å tjene penger på skrivejobber. En av de beste mulighetene er å skrive blogginnlegg og korte artikler for andre og det er lite som kreves for at du skal kunne komme i gang. Du behøver for eksempel ikke din egen blogg og du behøver ikke å ha formell kompetanse for å skaffe en ekstrajobb av denne typen.

Skriv informative artikler
For å kunne tjene penger på denne typen skrivejobber skal du rett og slett skrive blogginnlegg eller korte artikler som blir postet på forskjellige blogger og nettsted. Men, legg merke til at det vanligvis ikke er snakk om typiske blogginnlegg, for eksempel om følelser, meninger og lignende. Denne typen skrivejobb krever først og fremst informative artikler. Der er ikke vanskelig og betyr ganske enkelt at du skal skrive om et bestemt emne. Du kan for eksempel skrive om joggesko, Nike treningsklær, slankepiller, trening, dataspill, bøker, med mer. 


Hvem betaler?
For at du skal kunne tjene penger på internett, må det være noen som er villige til å betale for dine tjenester og det er faktisk dette punktet som gjør denne muligheten til skrivejobb svært god. Det vil alltid være et konstant behov for denne typen artikler og dermed er dette en ekstrajobb du kan ha i lang, lang tid. De som betaler for slike blogginnlegg er selskaper, personer og andre som driver blogger og nettsted. Det vil si store og seriøse aktører som har et bestemt formål. Vi benytter et eksempel for å vise hvorfor denne typen skrivejobb er en god mulighet for deg som ønsker å tjene penger på nett.

Eksempel
James har flere blogger og nettsider som omhandler kredittkort. Dette er noe han arbeider med på fulltid, og han tjener allerede svært godt. Det skyldes at hans blogger er skrevet på engelsk og at markedet for kredittkort er vanvittig stor. På sidene sine tjener han penger på å videreformidle søknader om kredittkort, noe som er en god men krevende inntektsmulighet. For å kunne tjene mer penger behøver James flere beøkende på sine blogger, han behøver mer trafikk. Det kan han få gjennom dyre annonser, men han kan også få det gjennom Google og lignende sider.

Trafikk fra søkemotorer som Google er svært mye verdt og arbeidet med å få slik trafikk kalles gjerne søkemotoroptimalisering. Det vil si at man arbeider for å oppnå best mulig plassering på søkeresultater for Google. Det er flere faktorer som er viktige for å oppnå slike plasseringer, men en av de viktigste er å ha mye og godt innhold. 

Sjekk mulighetene til å tjene penger som oversetter

James behøver hundrevis av artikler om kredittkort og han betaler gjerne for disse. Det gjør han fordi en god plassering oss Google vil gi ham meget gode inntekter. Det skyldes som nevnt at det ligger svært mye penger i et søkeord som kredittkort. James ønsker artikler om fordeler med kredittkort, om forskjellige kredittkort, om hvor du kan bruke kredittkort etc.

Kvalifikasjoner
Muligheten til å tjene penger på å skrive blogginnlegg er altså gode. Dette er som nevnt bare et eksempel og det kunne like gjerne ha vært artikler om sko, sminke eller andre ting James ønsket. Når det gjelder kvalifikasjoner, er det faktisk ikke så mye som kreves. Men, legg merke til at du bør kunne skrive sånn noenlunde godt på engelsk dersom du skal tjene særlig med penger på denne typen skrivejobber. Du behøver imidlertid ikke være noen språkekspert og du kan få nyttig hjelp fra verktøy som Google Translate og Freetranslation.com.

Skrivejobber som anbefales
En liten oppsummering av denne muligheten til ekstrajobb på nett gir oss følgende. Forutsetningen for å kunne tjene penger er gode og for og lykkes skal du ganske enkelt skrive artikler om bestemte emner. Slik blogginnlegg og artikler vil vanligvis være på 3-600 ord, men du vil få oppgitt all nødvendig informasjon i forhold til en slik skrivejobb.


En typisk skrivejobb
Du kan for eksempel få en forespørsel om en skrivejobb som dette. Kan du skrive 3 artikler om sportsutstyr for meg? Artiklene skal være på ca 500 ord og nøkkelord er fotballsko, sykkelutstyr og treningstøy. La oss si at du begynner med en artikkel om treningstøy. Innholdet velger du stort sett selv, men det må være relatert til emnet. Du kan skrive om sykkelbukser, klær til utetrening, klær til aerobics, generelt om treningstøy, eller …. Husk å bruke nøkkelordet treningstøy i overskrift, samt noen ganger i teksten. 

En god ekstrajobb
De aller fleste vil kunne tjene penger på internett gjennom en skrivejobb. I en startfase vil det naturlig nok ta litt tid å skrive artiklene, noe som betyr at timebetalingen blir heller dårlig. Det vil imidlertid ikke ta lang tid før du får taket på nøkkelord og denne typen blogginnlegg og dermed vil du forholdsvis raskt kunne tjene gode penger. Som nevnt er det et konstant behov for denne typen artikler, og du vil dermed kunne ha en ekstrajobb av denne typen i lang tid.

Kom i gang 
Den største utfordringen er å komme seg inn i dette markedet. Den beste muligheten vi kjenner til, er å bli medlem på en nettside som tilbyr deg å tjene penger på blogginnlegg og korte artikler. Det eksisterer mange slike sider, men ikke alle er like seriøse og du bør derfor være noe skeptisk. Det beste valget vil for de aller fleste være Paid Online Writing Jobs, men også Writing Jobs Online byr på gode muligheter til å tjene penger med en skrivejobb.

Real Writing Jobs har allerede mange norske medlemmer og de gir deg blant annet muligheten til å velge hvilke tema du vil skrive om. Videre er det slik at dersom du mot formodning ikke skulle være fornøyd, har de en 60 dagers pengene tilbake garanti som er virker. Til slutt nevner vi at av de mange aktørene som tilbyr denne typen skrivejobb, er dette den som best har tilrettelagt for norske medlemmer. 

Før du begynner
Før du eventuelt forsøker denne muligheten til å tjene penger med en skrivejobb, så vil vi understreke en ting. Dette er en god mulighet til en ekstrajobb hvor du selv bestemmer arbeidstiden, men du blir ikke rik over natten. Du vil faktisk ikke bli rik i det hele tatt. Du kan forvente en grei timebetaling som etter en stund vil kunne bli god, men du må stå på for å komme så langt. Dette er enkelt og greit en god mulighet til å tjene penger på internett gjennom ærlig arbeid, hvor din lønn i stor grad vil avhengig av din innsats. 

Det nevnes også at det er mulig å tilby sine tjenester som artikkelforfatter gjennom norske nettsteder som mikrojobb.no. Men, foreløpig er det dessverre svært vanskelig å tjene særlig med penger på denne måten, blant annet fordi etterspørselen er for liten. Ellers nevner vi at det stadig dukker opp nye muligheter til skrivejobber og dersom vi kommer over nye gode muligheter til en skrivejobb vil naturligvis denne artikkelen bli oppdatert.

Her finner du flere muligheter til ekstrajobb
Her finner du tips om det å tjene penger på nett
Her finner du tips om jobbleting
Her finner du tips om en ekstrajobb som spillanmelder