Ekstrajobb

Hvordan tjene ekstra penger på nett?

Squidoo er en slags bloggplattform hvor du kan publisere såkalte lenses (linser) for så tjene penger gjennom annonseinntekter. Det betinger naturligvis at du har lesere og dette er en inntektsmulig som har mye til felles med blogging. En linse er nemlig en liten nettside som vanligvis omhandler et bestemt emne og som du publiserer på Squidoo. I denne artikkelen ser vi litt på hva som skal til for å kunne tjene penger med hjelp av disse lensene.

Generelt
En linse behøver ikke å være lang og du kan lage så mange du ønsker. Videre er dette en helt gratis mulighet til å tjene penger på nett, noe som naturligvis er en fordel. Legg for øvrig merke til at mange benytter Squidoo fordi de ønsker å dele sine interesser og ikke fordi de først og fremst ønsker å tjene penger. Dersom du er ute etter en ekstrajobb er det naturligvis penger som gjelder og da bør du lære det mest mulig før du setter i gang. Dersom du kun ønsker å dele dine kunnskaper og interesser, er det egentlig bare å sette i gang. 


Hva er en linse?
Forskjellene på en vanlig gratis blogg og Squidoo er flere. For å få et inntrykk av hva dette egentlig er, kan du sjekke ut denne linsen. Enkelt forklart er Squidoo en bloggplattform hvor du kan publisere mini-blogger for så å tjene penger på internett. Det er gratis, svært enkelt og svært populært, men det krever mye arbeid dersom du skal tjene særlig med penger. Legg ellers merke til at du ikke vil beholde alle annonser inntektene fra dine lenser, samt at er det begrensninger både på utforming og på hva du kan annonsere for. 

•    Her finner du våre tips om blogging
•    Her finner du våre tips om skrivejobber
•    Her finner du våre tips om spilltesting

Om muligheten til annonseinntekter
Som nevnt er dette en form for blogg og mulighetene til inntekter er relatert til dette. Det vil si at det først og fremst er reklame som gjør det mulig å tjene penger på nett med Squidoo. Det legges automatisk ut AdSende på dine lenser. Ellers kan du blant annet anbefale dine lesere relevante produkter fra eBay og Amazon. Dette er meget enkelt fordi disse annonsemulighetene er integrert i Squidoo og du behøver ikke engang konto på de forskjellige stedene. Du kan regne med å motta om lag halvparten av reklameinntektene, mens Squidoo beholder den andre halvparten. Så lenge dette er en helt gratis tjeneste er det etter vår mening helt greit. Betaling får du forvrig øvrig via PayPal.

Hvordan komme i gang?
Både når det gjelder å lage linser, samt hvordan du skal kunne tjene penger på disse vil du finne mye nyttig informasjon på Squidoo.com.For å komme i gang registrerer du deg ganske enkelt for en gratis konto. Du vil da få utfyllende og gode instrukser, men for å kunne tjene penger på nett bør du legge ned litt innsats før du begynner. Sjekk hvordan andre linser ser ut, spesielt de mest populære. Hva er det som gjør at disse genererer penger? Her finner du informasjon om det å lykkes på Squidoo.     

Tenk på hva du skal skrive om
Noe av det viktigste er å bestemme et tema og dersom du skal kunne tjene penger må du velge å skrive om emner som gjør dette mulig. Hva som er populært, samt hvordan konkurransen er vil derfor være viktige vurderinger. Husk at du kan lage mange linser og dermed kan du skrive om mange tema. Et godt tips er å velge meget spesifikke emner. Det vil øke muligheten for at leserne finner nettopp din linse og dermed øker muligheten til å tjene penger.

Det er engelsk som gjelder
Eller bør du legge merke til at dette først og fremst er et nettsted hvor du bør skrive på engelsk. Det eksisterer noen norskspråklige linser, men de risikerer å bli slettet når som helst. Vi laget selv to slike linser og den ene ble slette umiddelbart. Å skrive på norsk er uansett ikke løsningen dersom målet er å tjene nok penger til at du kan ha dette som ekstrajobb. 

En liten konklusjon
Alt i alt byr Squidoo på en grei mulighet til å tjene penger på internett. Det er enkelt, du kommer raskt i gang og det krever verken erfaring eller kunnskaper. Dersom du går med seriøse planer om å lykkes på internett, så bør du imidlertid velge andre løsninger. Dette er først og fremst en mulighet for deg som ønsker litt ekstra penger og som ikke vil lage ditt eget nettsted eller din egen blogg.

Her finner du tips om valg av nettkasino
Her finner du tips om Twitter
Her finner du tips om betalte spørreundersøkelser på nett

Du kan tjene ekstra penger med squidoo