Ekstrajobb

Hvordan tjene ekstra penger på nett?

Du kan tjene penger raskt med valutahandel

Ønsker du å tjene penger raskt? Da er valutahandel en av mulighetene du har og her ligger det muligheter til å tjene både raske og mye penger.  Og, selv om valutahandel innebærer en viss risiko for å tape penger, så er det faktisk ikke så farlig. Årsaken til det er at du trenger lite penger for å komme i gang og dermed er risikoen begrenset.

Hva er valutahandel?

Valutahandel er noe du sannsynligvis allerede har gjort, for eksempel når du har vært på ferie i utlandet og vekslet penger til en annen valuta. Du benyttet muligens en minibank og tok ut 500 euro, noe som i skrivende stund ville kostet deg 4165 kroner. Det du da gjorde var faktisk valutahandel, selv om formålet ditt ikke var å tjene penger. Dersom du derimot hadde spart pengene og så solgt når euro var mer verdt sammenlignet med norske kroner, ville du ha tjent penger. Nå var dette bare et enkelt eksempel for å forklare valutahandel og dersom du ønsker å tjene penger på denne måten skal du selvsagt ikke ta ut en annen valuta i minibanken. Det du skal gjøre er å opprette en gratis konto oss en nettmegler, noe du kan lese mer om nedenfor.

For å komme i gang
Dersom du ønsker å tjene penger på valutahandel (også kjent som Forex Exchange) er det kort forklart slik at du satser penger på at en bestemt valuta skal styrke eller svekke seg sammenlignet med en annen valuta, for eksempel at euro skal styrke seg mot britisk pund. Videre er det slik at du enkelt kan gjøre dette via internett og det er som nevnt gratis å opprette en konto oss en nettmegler.

Forsøke gjerne en demokonto
Dersom du ikke har erfaring med valutahandel, kan det å opprette en såkalt demokonto være en god ide. En slik konto gir deg nemlig flere fordeler og en av disse er muligheten til å finne ut om valutahandel er noe for deg. Den største fordelen med en demokonto er imidlertid at du kan forsøker ekte valutahandel med lekepenger. Dermed kan du forsøke denne meget spennende muligheten til å tjene penger, uten at du risikerer å tape penger. En demokonto kan du for øvrig opprette gratis på denne siden.

Hvordan tjene penger?
Kort forklart kan vi si at du i størst mulig grad må kunne forutsi endringer i valutamarkedet og da bør du ha en viss forståelse for hva som påvirker valutakursene, for eksempel politiske forhold. Men, det finnes mange muligheter til å tjene penger på valutahandel og du behøver ikke å være noen ekspert for å lykkes. Det finnes for eksempel flere personer som har lest alt som finnes av litteratur uten å lykkes, mens andre som stoler på magefølelse og automatisk genererte tips har tjent store summer.

Automatisk tips som genereres på bakgrunn av historiske endringer i valutakursene er for eksempel et populært hjelpemiddel som mange benytter og slike tips forteller deg for eksempel at du på et bestemt tidspunkt bør kjøpe euro mot britisk pund. Du får også tips om når du skal selge og grunnlaget for slike tips kan være følgende. Hver gang en bestemt ting har skjedd har euro styrker seg mot britisk pund og nå har denne tingen igjen skjedd.    

Du kan komme i gang med liten startkapital
Du kan tjene penger raskt og du kan tjene forholdvis mye, selv med en beskjeden startkapital (200 – 1000 kroner) og årsaken til det er noe som kalles giring (leverage).  Sånn noenlunde enkelt forklart er dette en ordning som lar deg kjøpe valuta for langt større beløp enn det du har satt inn på kontoen din. Dersom du for eksempel har 500 kroner du skal kjøpe valuta for og så velger en leverage på 100:1 vil du i realiteten kjøpe valuta for 50 000 kroner.

De 49 500 kronene som du ikke har låner du på en måte av nettmegleren din og resultatet blir at du kan tjene mye penger med en liten startkapital. En eventuell gevinst vil med andre ord bli ganget opp tilsvarende den leveragen du har valgt, men det vil også tapene og det kan nok virke skummelt. Men, de aller fleste nettmeglere har en ordning hvor du aldri kan tape mer enn det du har satset, i dette tilfellet 500 kroner. 

Ikke alle lykkes
Valutahandel er spennende og det finnes nok ikke bedre muligheter til å tjene raske penger. Videre er dette en lærerik inntektsmulighet som også kan gjøre deg rik uten at du har noe særlig med penger å satse. Men, dersom valutahandel hadde vært enkelt hadde vi vel alle tjent oss rike på denne måten… Det er ikke alle som lykkes og det finnes ingen garanti for at du kommer til å gå i pluss.   

•    Sjekk våre tips om ekstrajobb
•    Sjekk våre tips om betalte markedsundersøkelser
•    Sjekk våre tips om det å bli spillanmelder

Les mer
Dersom du ønsker å forsøke valutahandel anbefaler vi at du aller først oppretter en demokonto som nevnt ovenfor. Lær deg så hvordan valutahandel og ikke minst det med giring (leverage) fungerer i praksis. Videre er det nok en god ide å skaffe seg en del kunnskap og få med seg noen nyttige tips. Nedenfor finner du noen nyttige linker som bør være et godt utgangspunkt i så måte.

•    Her finner du tips om det meste relatert til valutahandel
•    Hva påvirker valutakursene?
•    Her finner du en god side for automatiske tips