Hvordan tjene ekstra penger på nett?

Hvordan tjene ekstra penger med YouYube?

Ekstrajobb

La oss først slå fast at mulighetene til å tjene penger på YouTube absolutt er tilstede. Det sier seg nesten selv at det er mulig å tjene gode penger på en nettside med så vanvittig mye trafikk. Vi kan også slå fast at alle i utgangspunktet kan benytte lykkes på YouTube. Men, det er også slik at de aller fleste dessverre vil mislykkes.  

Flere muligheter 
Vi ser litt nærmere på to litt forskjellige muligheter til å tjene penger på YouTube. Først og fremst kan du tjene penger på å laste opp videoer som blir populære. Gjennom å registrere deg i partnerprogrammet kan du tjene penger og en populær video vil kunne generere svært mye penger. Den andre muligheten er å tjene penger gjennom markedsføring. Det kan for eksempel være å lage en video som markedsfører et lokalt treningsstudio og lignende. Sistnevnte har den fordelen at du kan oppnå en noenlunde stabil inntekt og dermed passer nok denne muligheten best for deg som er på jakt etter en ekstrajobb.

Hvordan tjene penger på populære videoer?
En original ide, stå på vilje og litt kunnskap om markedsføring på internett vil hjelpe deg langt på vei. Men, konkurransen er stor og dersom du er på jakt etter en ekstrajobb finnes det bedre muligheter, for eksempel en skrivejobb. Dersom du derimot ønsker å jakte drømmen om store penger og suksess, kan det å tjene penger på populære videoer være en mulighet. Riktignok er det minimale sjanser for at du blir rik, men muligheten er til stede.

Du må ha sykt mange visninger
Dersom du skal kunne tjene særlig med penger kreves det sykt mange visninger. Årsaken til det er den lave inntjeningen pr visning og faktisk er det vanlig å anta at 100 000 visninger ikke vil gi deg mer enn 1000 – 5000 kroner i annonseinntekter. Det er for øvrig annonseinntekter som gjelder dersom du skal tjene penger på denne måten, noe som betyr at du må bli godkjent som YouTube-partner. 

•    Hvordan skaffe en ekstrajobb som spillanmelder?
•    Hvordan tjene penger raskt?
 
Hvordan bli YouTube-partner?
Dersom du ønsker en ekstrajobb av denne typen må du som nevnt godkjennes som YouTube-partner, noe som kan være en utfordring. Kravene som stilles er nemlig forholdsvis tøffe og selv om det hersker uenighet om hva det legges meste vekt på er antall videoer og abonnementer uansett viktig. For å kunne bli YouTube-Partner bør du med andre ord ha lastet opp en god del videoer som bør ha blitt sett av en god del mennesker. Videre bør du ha en god del abonnementer, helst over 1000 stk. Her kan du lese mer om det å bli YouTube-partner.

Hva skal til for å lykkes?
Drømmen er naturlig nok å laste opp videoer som alle bare må se og denne muligheten til å tjene penger online dreier seg utelukkende om popularitet. Du må laste opp originale videoer som på en aller annen måte skiller seg ut og skaffer oppmerksomhet. Ekstraordinære videosnutter med vanlige mennesker, dyr, babyer, talent, stunt, med mer. Treningsvideoer eller andre typer instruksjonsvideoer. Mulighetene er mange, men veien til suksess er kronglete og lang.

Tenk litt gjennom hvilke muligheter du kan benytte deg av? Har du et spesielt talent? Kjenner du noen som har dette? Kan du gjøre et stunt som vil kunne bli populært? Kan du filme noe som er usedvanlig interessant eller morsomt? Det eksisterer mange muligheter til å tjene penger på YouTube, men ikke gap over for mye. Hold deg til en ide, som for eksempel morsomme videoer.

Når det gjelder selve videoen bør den ikke være for lang. Det finnes nærmest uendelig med alternativer for de som bruker YouTube og svært få vil gidde å vente lenge på et poeng. Lag korte konsise videosnutter og velg fortrinnsvis tema som er populære. Et lite tips er at du alltid er klar til å filme. Du vet aldri når muligheten til det store scoopet dukker opp og det gjelder å være på rett sted til rett tid, med kamera. Litt flaks vil med andre ord øke dine muligheter til å tjene penger på denne typen videoer.

Les, se og lær
Mulighetene for at nettopp du skal lykkes er dessverre svært små og selv om vi muligens er noe negative i denne artikkelen, så er det bare for å understreke følgende. Du kan ikke forvente å tjene penger på YouTube. Dersom du har et reelt behov for en ekstrajobb er med andre ord dette et dårlig valg. Men, i utgangspunktet kan alle lykkes og noen få vil kunne tjene store penger. Dersom du skal bli en av disse, anbefaler vi at du begynner med å lære mest mulig. Sjekk populære videoer og tenk gjennom hvorfor disse har lykkes. Sjekk noen av alle de upopulære videoene og tenk gjennom hva som er gjort feil. Søkt litt på nettet og finn tips, les andres erfaringer, med mer. Nedenfor finner du noen lenker med tips om det å tjene penger på YouTube.

I del to kan du lese om det å tjene penger på å markedsføre andres produkter gjennom YouTube.

•    https://www.youtube.com/yt/creators/education.html
•    https://support.google.com/youtube/?guide=1322133#
•    http://www.businessinsider.com/make-money-on-youtube
•    Hvordan tjene penger på spørreundersøkelser?
•    Hvordan skaffe en ekstrajobb?
•    Hvordan tjene ekstra penger online?